BuN VeniT
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 43
Data de înscriere : 27/11/2009

MesajSubiect: Caprioara cu Ciuperci si Cascaval   Vin Noi 27, 2009 8:46 pm

500 gr pulpa caprioara (vita, mistret)
2-3 linguri unt
200 gr cascaval
2 bucati ceapa
50 ml vin alb dulce
1/2 lamaie
2-3 linguri faina
200 gr ciuperci din conserva (300 gr ciperci proaspete)
1 legatura patrunjel verde
300 ml smantana
1/4 lingurita nucsoara macinata
sare
piper alb
Preparare:


Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit (daca nu
reusim putem sa batem un pic carnita cu ciocanul de carne). Dam feliile
de carne prin faina, apoi in untul incins le prajim la foc iute pe
ambele parti, dupa care le scoatem intr-un vas.

Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii,
adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci
proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3
minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de
la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma
bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie
acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e
fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).

Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se
omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel
verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval
ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un
pic sosul.





Mentiuni:


Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa




Imagini Preparare:


























Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://maramuresul.forum2.biz
 
Caprioara cu Ciuperci si Cascaval
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Bun Venit :: Reteta Ta Online :: Mancaruri cu carne-
Mergi direct la: