cca 10 kg carne porc mai grasa (daca carnea nu e grasa la 10 kg adaugam cca 3-4 kg grasime)
usturoi,
boia,
piper macinat ,
sare
mate subtiri
Preparare: Carnea o macinam cu masina de tocat avand ciurul mai mare (marimea Cool.
Intr-o craticioara punem cca 1/2 litru apa sa se infierbinte si punem
in el cca 200 gr sare sa se topeasca , adaugam tot aici piper macinat
cca. 20gr, si boia cam 3 maini bune si omogenizam totul.
Se toarna peste carnea tocata si se framanta bine, se adauga usturoi
pisat dupa gustul fiecaruia si se framanta in continuare. Se mai
potriveste de sare, piper daca mai e nevoie si se umple apoi cu
carnatarul in intestine.
Se inteapa pe alocuri cu un ac sa nu crape intestinul, se rasuceste din
juma in juma de metru si se aseaza pe scandurase mai inguste si se pun
la zvantat la rece pana a doua zi.
A doua zi se pun carnatii la afumat in afumatoare.
Mentiuni:Se pot servi prajiti ori neafumati ori afumati cu pasta de hrean si maioneza sau cu mustar.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate:
redusaImagini Preparare: