BuN VeniT
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Fasole in Oala de Lut

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 43
Data de înscriere : 27/11/2009

MesajSubiect: Fasole in Oala de Lut   Sam Noi 28, 2009 10:38 am

400 gr fasole uscata alba
4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos)
5-6 catei usturoi
2 buc. ceapa rosie
6 linguri untura de gasca (sau 150 ml ulei)
sare,
piper,
1 lingurita boia,
1/2 lingurita cimbru
Preparare:

Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura. Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt. Luam deoparte ceapa calita, adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam.

Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare, piper macinat si cimbru, acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 2 h. 30 min).

Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si ... un pahar cu vin rece de casa.


Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://maramuresul.forum2.biz
 
Fasole in Oala de Lut
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Bun Venit :: Reteta Ta Online :: Mancaruri cu carne-
Mergi direct la: